fødsel, av, kattunger

Fødsel av kattunger

Et kull med kattunger består vanligvis av to til fem kattunger. De er født etter en drektighetsperiode på ca 64-67 dager. Kattunger dukke opp i en sac kalt amnion som er bitt av og spist av moren katten.

For første ukene kattunger er ikke urin eller defekt uten å bli stimulert av sin mor. De er heller ikke å regulere sin kroppstemperatur de første tre ukene, så kattunger født i temperaturer under 27 ° C (80 ° C) kan dø av stråling hvis de ikke holdt varm av sin mor.

Morens melk er svært viktig for kattunger ernæring og riktig vekst. Dette melk overføringer antistoffer til kattungene, noe som bidrar til å beskytte dem mot smittsomme sykdommer. Nyfødte kattunger er også ute av stand til å produsere konsentrert urin, og så har en svært høy krav for væsker.

Kattunger åpne øynene om sju til ti dager etter fødselen. I begynnelsen er netthinnen dårlig utviklet og visjon er dårlig. Kattunger ikke er i stand til å se så vel som voksne katter til ti uker etter fødselen.

Kattunger utvikler meget raskt fra ca to ukers alder frem sitt syvende uke. Deres koordinasjon og styrke bedre, spiller de-kampen med kullet sine kamerater, og begynne å utforske verden utenfor redet. De lærer å vaske seg selv og andre, samt spille av jakt og forfølgelse spill, viser sine medfødte evner som rovdyr. Disse medfødte ferdigheter er utviklet av kattungene mor eller andre voksne katter bringe levendefôret til reiret. Senere den voksne katter også demonstrere jakt teknikker for kattunger å etterligne.

Som de kommer tre til fire uker gamle, er kattungene gradvis avvent og begynner å spise fast føde, med avvenning vanligvis full av seks til åtte uker. Kattunger lever hovedsakelig på fast føde etter avvenning, men vanligvis fortsette å die fra tid til annen helt skilt fra sine mødre. Noen mor kattene skal spre sine kattunger så tidlig som tre måneders alder, mens andre fortsetter å lete etter dem før de nærmer seg kjønnsmoden.

Et kull med kattunger pleie fra sin mor

Sex av kattunger er vanligvis lett å avgjøre med seks til åtte uker. Hannen er urethral åpning er rund, mens hunnens er et slit. En annen markant forskjell er avstanden mellom anus og urethral åpning, noe som er større blant menn enn hos kvinner.

Kattungene er svært sosiale dyr og tilbringer mesteparten av sitt våkne timer i samspill med tilgjengelige dyr og spille. Spill med andre kattunger topper i tredje eller fjerde måned etter fødselen, med mer ensomme jakt og forfølgelse spille topp senere, på om lag fem måneder. Kattunger er sårbare for skader fordi de liker å finne mørke steder å gjemme, noen ganger med dødelig resultat hvis de ikke er så nøye.

Selv om innenlandsk kattunger blir ofte sendt til nye boliger på seks til åtte uker gammel, har det vært foreslått at det å være med sin mor og kullet kameratene seks til tolv uker er viktig for kattungens sosiale og atferdsmessige utvikling. Vanligvis vil oppdrettere ikke selger en kattunge som er yngre enn tolv uker, og i mange jurisdiksjoner, er det ulovlig å gi bort kattunger yngre enn åtte uker gamle.Kattunger
Kjøp kattunger
Fødsel av kattunger
Mat til din kattunge
Stell av kattunger
Hvordan gjøre hjemmet trygt for din katt
Katt eller kattunge
Trening og oppdragelse av kattunger
Nye kattunger
Sykdommer for katt
Løskatter og kattunger
Kjøp en rasekatt
Toalett trening for katter
Kattunger til salgs på internett© 2017 Kattunger.com – Kattunger