sykdommer, for, katt

Sykdommer for katt

Katter kan bli syke selv om de har sine ni liv. Sykdommer hos katt er vanlig. Det er mange katt og kattunge sykdommer, altfor mange for meg å gå inn på denne tiden, pluss det faktum jeg er ikke så kunnskapsrik på dette området. For nå skal jeg berøre noen av de vanligste sykdommene dine katter kan stå overfor, og de jeg er mer kjent med.

Lungebetennelse: er en katt sykdom som fører til symptomer på et menneskes forkjølelse. Den skyldes et virus gi pus rennende nese og øyne, sammen med nysing og siklende.

Det er ikke en dødelig sykdom, men en som er veldig ubehagelig for katten og dens caregiver. Det er ikke dødelig, og kan vare opptil 6 uker eller mer. Veterinæren vil forskrive et antihistamin og noe antibiotika sammen med noen øye salve. Det finnes en vaksine for det, men det varer bare i seks måneder, og er vanligvis bare gis hvis det er et stort utbrudd i området der du er.

Urinveisinfeksjoner: Katter liker deres menneskelige omsorgspersoner kan lide av urinveisinfeksjoner, blærekatarr og med nyrestein. Alle som kan være svært smertefullt.

Symptomene på en urinveisinfeksjon følger langs de samme linjene som det gjør for oss. Straining å gå på badet og ingenting skjer, blod i urinen da kunne urinere.

Hvis katten din begynner oppkast og magen er oppsvulmet og følsom for din touch som er et tegn på en urin blokkering, og du må ringe dyrlegen umiddelbart.

For å være alvorlig et øyeblikk, når du merker tegn på at katten din er å ha et problem å gå på do ringe dyrlegen samtidig.

Hovne eller infisert Anal Kjertler: Hvis du ser at katten glir langs flisegulv det kan være et tegn på en eller to ting. Det kan være et symptom på bendelorm eller det kan være hovne eller infisert anal glands. Disse kjertlene er plassert på hver side av anus på innsiden. Hvis kjertlene er hovne, må de tømmes.

Mitt forslag er å ta din pus til dyrlegen for å få dette gjort. Hvis du er modig, ikke svak til hjertet og kan stå lukten kan du gjøre det, men jeg virkelig ikke foreslå det.

Forstoppelse: Dette synes å være et problem katter og mennesker dele. Et dårlig kosthold, lite eller ingen trening, og hårballer kan føre til forstoppelse i katten din.

Hvis du oppdager at katten ikke har hatt avføring på et par dager, er ikke spiser slik den vanligvis gjør og magen er oppblåst kan det være forstoppet. En rask ringe til veterinæren kan løse det.

Veterinæren kan foreslå en over disk middel du kan prøve, eller du må bringe pus i å se han / henne.

Det er ikke et spørsmål om liv eller død, bare et spørsmål om å få pus mer komfortabel og bli kvitt ting inni den.

Diaré: Diaré er det motsatte av forstoppelse, det kan også være forårsaket av en dårlig diett, parasitter, en endring i rutiner som har opprørt katten eller noen tarm virus.

Løs avføring eller en bløt avføring er ikke egentlig et tegn på diaré (selv om vi mennesker ofte anser det som, når det skjer til oss.) Diaré i en katt er virkelig en vannaktig avføring eller en som er vannaktig og blodig. Dersom blodet skal vises ikke nøl med å ta din pus til veterinæren, kan det være et alvorlig problem.

Fôring katten din litt kokt ris blandet med litt av sin mat eller noe cottage cheese kan sometime kontrollere et vannaktig avføring.

Tenk på hva du har å mate katten din. Har du skiftet kosthold til noe nytt? Har du gitt katten en spesiell godbit? Noen av disse kan være årsaken til problemet. Hvis det vedvarer i mer enn to dager ringe dyrlegen.

Oppkast: My Boots vil kaste opp hvis han spiser for mye tørr mat på en gang. Alltid han vil gjøre dette om natten, og vil finne et sted å kaste opp hvor jeg vil uvitende skritt i den barfot når jeg står opp om natten.

Som hovedregel katter ikke trenger en unnskyldning for å kaste opp og det meste av tiden er det ikke noe å bekymre seg. Du bare rydde opp i rotet. Hårballer synes å være den største årsaken, derfor pusse katten din er en verdig oppgave. Fôring katten din en gang i uken en Hairball forebygging treat er en god idé.

Men brekker hvis du katten konsekvent det kan være ormer, forgiftning, eller et internt problem, og veterinæren bør sjekke katten over. Hvis du har mistanke om forgiftning, jag din katt til veterinæren samtidig.

Ear Mites: Ear midd er plagsomt lite crawly ting som kan komme inn i kattens ører og føre alle typer problemer. Dersom ingenting annet de vil kjøre din stakkars katten sprø som de klør og vil føre til pus å grave i sine ører.

Det er produkter du kan kjøpe på dyrebutikk å bruke i kattens ører (som ikke alltid), men jeg anbefaler at før du prøver å spille av legen, kan du ringe dyrlegen og ta pus i å være sikker på at er hva problemet er.

Feline Diabetes: Feline diabetes synes å være en vanlig sykdom hos noen katter. Insulin er et hormon som produseres i bukspyttkjertelen som styrer flyten av glukose fra blodet inn i cellene i kroppen.

Bør insulin være mangelfulle starter kattens kroppen å bryte ned fett og protein som er lagret, for at den skal brukes som en alternativ energikilde.

Symptomer å være på vakt for er: stor appetitt, spiser mer, men å miste vekt, overdreven tørst og hyppig vannlating.

Diabetes er vanligvis finner i eldre overvektige katter, menn er mer utsatt for det enn hunnene. Dersom diabetes ikke behandles vil den definitivt forkorte kattens liv. Veterinæren vil avgjøre hvilken type behandling de nødvendige endringene i kattens kosthold og prosedyren for å følge for å hjelpe katten din gå ned i vekt.

Roundworms og hookworms: En mor katt kan overføre disse gnagerne til en kattunge selv om moren har fått ormekur. Roundworms er lange tynne (spaghetti lignende) ormer som kan ses hvis kattungen brekker eller du kan se dem i kattungens avføring.

Eldre katter kan få dem fra infisert jord. En tur til veterinæren er nødvendig for å behandle disse. Som disse ormene kan overføres til mennesker.

Kontroller at du holder barnas sandkasse dekket, slik at nabolaget katter vil ikke bruke den til potte samtaler. Som en ekstra forholdsregel har alltid vaske barna sine hender når de kommer i fra å spille i sølen.

Bendelorm: bendelorm ser ut som små korn av ris og kan ikke påvises ved en fecal eksamen. De kan merke på katten din hår med halen eller på et teppe.

Bendelorm er ikke skadelig for barn eller voksne, og veterinæren vil forskrive en orm medisin for din katt. Det finnes medisiner du kan kjøpe over disk, men jeg er fortalt at de ikke gjør en god jobb og katter ikke liker smaken. Du må ha en medisin katten din vil like, føre mate en katt noe som er usmakelig er ikke moro.

Ringorm: Ringorm er en ekkel smittsom hudinfeksjon som skyldes en sopp. Det kan bli luftbåren eller funnet i jorda.

Det kan overføres til mennesker og er en smerte å kvitte seg med. Hvis du mistenker at katten har kommet i kontakt med soppen, vil du merke det først rundt kattens ansikt, ører og poter. Det er sirkulær i utseende og må behandles samtidig av dyrlegen.

Den kan spre seg som ild i tørt gress, og du må være forsiktig ved behandling av kjæledyr. Definitivt holde barna borte fra katten.

Hårballer: hårballer er en del av livet når du har en katt. Katter stelle seg selv og som et resultat klarer å svelge noen av håret.

Dersom katten din har et Hairball at den prøver å bli kvitt, vil du sikkert vet det av lyder det vil gjøre. My Boots ville Retch, gag og til slutt kaste opp, før jeg innså problemet, jeg virkelig trodde han skulle dø. Min løsning har vært å mate han Whiskas Temptations for hårballer. Han elsker å behandle, og så langt har jeg ikke måtte gå gjennom alle de forferdelige lyder igjen.

Det er andre Hairball behandlinger på markedet som fungerer godt også, som Petromalt eller Laxatone.

Langhårete katter virkelig trenger å bli børstet daglig for å unngå dette problemet. Hvis katten kaster opp mer enn en gang i uken, har du mer enn sannsynlig trenger å snakke med dyrlegen, da det ikke kan være et Hairball problem.

Jeg har prøvd på disse få sidene til å berøre noen av de mer vanlige katten sykdommer og katt problemer. Det er svært viktig at du holder deg i kontakt med dyrlegen eller andre katten helsepersonell for å diskutere eventuelle problemer du måtte ha med katten din.

Katter som hovedregel er nokså friske. Det er svært viktig at du starter kattungen av på høyre fot med alle nødvendige skudd og at du følger rådene til dyrlegen på generelle katten omsorg. Fôring av høy kvalitet kattemat, enten det er en tørr mat eller en våt mat er svært viktig å holde katten din frisk. Som det gamle ordtaket en unse av forebygging er verdt en halvkilo kur, og som gjelder når oppdra en kattunge til en katt.Kattunger
Kjøp kattunger
Fødsel av kattunger
Mat til din kattunge
Stell av kattunger
Hvordan gjøre hjemmet trygt for din katt
Katt eller kattunge
Trening og oppdragelse av kattunger
Nye kattunger
Sykdommer for katt
Løskatter og kattunger
Kjøp en rasekatt
Toalett trening for katter
Kattunger til salgs på internett© 2017 Kattunger.com – Kattunger